Ett träd med nappar vid Munksjöns strand

Ann Jonsson som arbetar på Tändsticksmuseet var på länsmuseet för att leta efter askfat till sommarens utställning. Samtidigt vill hon tipsa oss om att det utmed gång- och cykelvägen runt Munksjön finns ett träd där det hänger nappar. Det måste ni dokumentera uppmanade hon oss. Så vår fotograf Göran Sandstedt cyklade iväg för att fotografera trädet och napparna. Han kommer hem med bilder där napparna hänger som färgglada blommor på grenarna.

Nu undrar vi på länsmuseet – vad är detta? Är det barn som ska sluta med napp som lämnar sina till trädet eller vad är det?

Skriv gärna till oss och berätta om vad detta är. Skriv till samlingar@jkpglm.se så kommer vi att spara bilder och dina uppgifter i länsmuseets arkiv.

LiselotteLiselotte, intendent

3 thoughts on “Ett träd med nappar vid Munksjöns strand

  1. Troligen inspirerat av nappberget på Skansen som fanns i varje fall när mina barn var små dvs 1970- och 80-talen. De små barnen uppmuntrades att sluta med napp genom ett lockande Skansenbesök förmodar jag. Något för en kommande barnavdelning på museet?

  2. På Skansen kom det sedan att utvecklas till att man lämnade napparna till Miniskansen, dvs kattungarna fick dem som leksaker. Så var det åtminstone på 1990-talet, då jag arbetade mera aktivt med en av byggnaderna där.

  3. Jag och min syster blev mutade med varsin dockvagn för att sluta med napp, men då tog jag till tummen istället. Napparna lämnade vi hos faster så att hon kunde ”ge vidare dem till fattiga barn i Afrika”. Bättre att hänga dem på ett träd än att lura barn tror jag! Tyckte trädet var så fint när jag gick förbi att jag fotade det med mobilen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s