Från bokhyllan – ingenting för vegetarianer

Omslagsbild till boken KorvbokenInte kunde jag motstå en ny upplaga av boken med den smaskiga titeln Korvboken, av Karl-Olov Arnstberg och Anders Björklund. Hjälpbreda och kulturhistoria, och det är väl kulturhistorian som blir intressant för mig. Korv har jag inte försökt göra på många år och lär nog aldrig ge mig in på det igen. Kladdigt! Inte värt besväret.

Och nog håller boken vad den lovar – historia, kulturhistoria, recept – man kan ju läsa dem i alla fall … och en korv- och baconpaj är kanske inte helt fel.

Här är i alla fall ett recept som jag nog aldrig kommer att följa:

Pajala Sunrise
Tag ett hyfsat rent glas.
Häll upp en tredjedels kvarting.
Skär en skiva falukorv.
Snitta skivan från mitten och utåt.
Garnera glaset med korven.

/Karin, bibliotekarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s